Friday, September 28, 2012

Elu pärast SBK-d

... peab tõdema, et on päris hea. Kuigi hetkel on muutunud vaid üks täht lühendi ees, kui SBK-st sai MBK, siis sisuline muutus on suur. Meilt võeti ära otsesed vastutavad, mis tähendab, et oleme päris omapäi jäetud. Enam pole kedagi, kes hommikuti reaalselt hügieeni kontrolliks, kedagi, kes meid erinevatel vahvatel puhkudel toenglamangusse või kükki sätiks ega kedagi, kes meid, kasarmusse sisse lennates, valel ajal vale asja tegemas võiks näha. Ühesõnaga distsipliinikontroll puudub. Lisaks on täielikult muutunud ülemad, kes suhtuvad meisse nagu täiskasvanud inimestesse, mitte nagu tänavalt üleskorjatud pättidesse. Ja kõike seda möödunud nädala jooksul.

Võiks arvata, et kui üksuselt otsene vastutav ära korjata, siis saabub kaos ja hullumaja. Tegelikult on hoopis vastupidi: mitte keegi ei hiline rivvi, oleme alati õigel ajal õiges kohas ja seda efektiivselt ning aega võimalikult hästi ära kasutades. Jaoülematega oli kõik risti vastupidi. Hommikuvõimleminegi toimub nüüdsest inimlikult ning hommikuselt mõnusas tempos ja päev võib alata masenduseta, samas jõuame aga müstiliselt kombel alati õigeaegselt tagasi. Üleüldiselt, luues omad süsteemid asjade ajamiseks, tundub kõik palju lihtsam ja loogilisem. Näib, et jaoülemate kaotamisega paranes peaaegu kõik.

Kuna meid liigutati Baasikaitsekompanii alt välja, siis saime endale päris uued ning esmaspäevani veel tundmatud ülemad. Etteruttavalt võib öelda, et tunne on täpselt sama, nagu oleks meid põhikoolist gümnaasiumi viidud. Ülemad käituvad mõistlikult: igasugusest niisama nussimisest on üle saadud ning algab väljaõpe. Isegi Pitka pealt rooste mahanühimisest saab tänu korrektsele läbiviimisele ja seletustele täiesti normaalne tegevus, sest võib selgesti eristada selle eesmärki väljaõppena, mitte tühipalja nussimisena. Ülemate mõistlik käitumine väljendub ka faktis, et esimese nädala lõpus sai kogu MBK linnaload.

Nädala jooksul oleme peamiselt istunud klassiruumis ning õppinud teooriat, kui teki- ja lekketööde praktikatunnid välja arvata. Ägedat tumesinist vormi veel selga panna ei lubata, kuna enne peab toimuma enesepääste õppus Kalev SPAs, kus me neid riideid kasutama peame, enne mida oleks soovitatav riideid mitte ära määrida. Seega jääme hetkel veel põõsasteks, kuid mitte kauaks.

Kuna praeguseks hakkab juba mängu tulema rutiin ning midagi uut väga ei juhtu, siis ilmselt katsungi teha reeglina ühe postituse nädala kohta, erandina saab vajadusel muidugi ka rohkem või vähem.

2 nädalat MBK lõpuni ja pioneeride naasmiseni
~70 päeva vanemate ajateenijate reservini
254 päeva meie reservini.

No comments:

Post a Comment