Wednesday, September 12, 2012

Jänku

Tuleb välja, et mõnikord võib ka ajateeniatuses lõbusaid ja igati kordaläinud päevi ette. Nagu näiteks möödunud teisipäev.

Algas see küll igati masendavalt, hommikul oli kohe ikka eriti jube tuju. Sellises konditsioonis mainisin ka madrus Vasakule, et kui sel päeval midagi motiveerivat ei tule, siis saab must suurim šlang, keda merevägi kunagi näinud.

Päev sai aga igati vastupidine mu ootustele. Klassitunnid jäid instruktori tõttu ära, miks täpsemalt, ei tea, aga meile tähendas see lihtsalt palju leho-aega. See, kuidas üks neist ära jäi oli päris meeldejääv: kui olime tükk aega istunud ja oodanud saadeti üks madrus K pärima, mis toimub, jooksuga. Ta tuli tagasi, üleni higine ja hingeldav ning teatas, et tund jääb ära ning kõik on oodatud kasarmusse. Kui jaoülem põhjust küsis, siis tuli vastuseks:"Härra *hingeldamine* Veebli *hingeldamine* käsk." Kohe kangestus mulle müütiline Maratoni lahing ning kui ka madrus K sinnasamasse maha langenud oleks, saanuks ideaalse taasesituse.

Järgmiseks oli tunniplaanis takistusriba läbimine, seekord meeskondlikult. Parimale jaole lubati autasu. Meie jagu võitis suurtelt, kuid mis auhinnaks tuleb ja kas üldse tuleb, pole aga teada.

Edasi läksime vaatama korvpalli, kus Eesti võitis, asjata küll, sest edasi me ikkagi ei pääsenud, kuid võidu üle siiski ei nurise.

Õhtune rivistuski oli tavalisest vahvam. Seekord oli meie jalgpalli platsile tulnud rivistusest osa saama väike jänes, keda me seal varemgi märganud oleme. Jaoülemad olid samuti üpris ülevas tujus ning otsustasid mõlemast õpperühmast kaks kiiremat meest jänkut taga ajama saata. Vaatepilt oli üsna naljakas, jänest loomulikult kätte ei saadud, kuid meie rühma madrus G näitas tõelist kiirust ning ta võis hetkeks isegi jänesest kiiremgi olla. Jänku minema aetud, võis rivistus jätkuda. Tol päeval olid ka jaoülemad nakatunud uutmoodi hääldusest sõnale kasarmu, nimelt "käzaarmu". Enne kui rivistus lõppeda jõudis oli aga kai peal, prožektori valguses, märgata üht tuttavat siluetti...

Üks igati kordaläinud päev ning seekord on merevägi ühest lisašlangist prii.

No comments:

Post a Comment