Thursday, December 27, 2012

Kõik "jõulud" korraga

Tinglikult võiks senise teenistuse jagada kaheks eri osaks või ka peatükiks. Esimene lõppes SBK lõpuga, teine sisaldas aega laeval koos vanadega. Nüüd, pärast puhkust, saab aga alguse kolmas, kus vanad on läinud, uued noored kohe-kohe tulemas, puhkus lõppenud.

III Peatükk

Puhkuse lõpp oli kiire ja jube. Tõusin sisuliselt otse jõululauast ning ruttasin bussile. Kohale jõudes sain juba ukselt kätte halvad uudised. Elu mereväes pärast puhkust on võrreldamatult kehvem sellest, mis oli enne. Esiteks rakendatakse nüüdsest süsteemi, mis püüab iga hinna eest divisjoniliikme elu põrguks muuta, sest kõik oligi ju liiga hea. Nüüdsest kuulub igaüks, kes vahis käib, kaks päeva pärast vahti nn reageerimisüksusesse, mis idee poolest peaks tähendama lisamehi appi, kui midagi juhtub. Reaalselt avaldub see aga linnalubade ärajäämises, sest kodusolek segab teataval määral 4 minutiga objektile jõudmist. Niisiis on ainsad turvalised päevad millal vahis olla esmaspäev, teisipäev ning vähesel määral ka kolmapäev. Kõik ülejäänud variandid tähendavad sissejäämist.

Kuid see pole veel kõik, kui lähed puhkusele kohe, siis võid kindel olla, et saad rämedalt üle. Algselt oli nii, et ühed saavad puhkuse jõuludeni, kaasaarvatud ja teised aastavahetuse jõuludeta, kõik võrdselt pikalt. Kuna mulle olid jõulud tähtsamad, siis valisin esimese variandi. Sain 15 päeva ja napikad jõulud. Nüüd tuleb välja, et valinuks ma teise variandi, saanuks jõulud, aastavahetuse ning kokku 20 päeva puhkust. Tundub aus...

Kuid ka see pole veel kõik, sest seoses sööklaremondiga toimub kolm korda päevas piknik, kus võid unustada kõik pärisnõud ning nautida suurepäraseid ühekordseid variante.

Kõige tipuks on laatsaretitegelased unustanud kõik sõlmitud kokkulepped ning mul tuleb uuesti otsast alustada seletamist, kuidas tsiviilvahendeid kasutades on mitteerakorralise, kuid keerulise ja möödapääsmatu probleemi lahendamine kordades kiirem ja lihtsam ning millest võidaksid kõik.

Seega ei alga uus peatükk just kõige rõõmsamal noodil. Ainsad head väljavaated on fakt, et nelja-viiekesi häiret teha ei saa ning peagi tulevad noored, kes loodetavasti aitavad näha, et keegi elab veel kehvemini kui meie. Lisaks on mul jõuludest palju magusat...

Vabaduseni oli jäänud veel 165 päeva.

No comments:

Post a Comment